czwartek, 19 listopada 2015

Obiad w mgnieniu oka, czyli moja autorska kasza bulgur

 Co tam głodomorki? Czy Wam też zdarzają się dni, w których nie macie kompletnie na nic czasu? Ja, muszę szczerze przyznać, że mi takie dni wypadają co najmniej często. Dzisiaj przedstawiam wam moją autorską wariację na temat kaszy bulgur z vermicelli. Danie to praktycznie ,,samo się robi'', a smakuje co najmniej obłędnie. :)


Składniki (4 spore porcje):

  • 1 szklanka (ok 200g) kaszy bulgur z vermicelli (można taką dostać w każdym większym markecie)
  • 6 średnich pomidorów
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 garście jarmużu
  • woda
  • sól, pieprz i słodka papryka 
  • łyżeczka oleju kokosowego

Sposób przygotowania:

1. Ugotuj w wodzie kaszę bulgur z vermicelli według przepisu na opakowaniu.
2. W tym czasie pokrój pomidory w kostkę.
3. Na łyżeczce oleju kokosowego podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek i po chwili wrzuć pomidory na patelnię.
4. Poczekaj, aż utworzy się sos pomidorowy, dodaj jarmuż.
5. Dodaj ugotowaną kaszę bulgur z vermicelli.
6. Dopraw do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
7. Smacznego! :)



 

Jesień pełna warzyw Menu dla przyszłej mamy Menu dla diabetyka

2 komentarze:

  1. Dziękuję za udział w akcji :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mam nadzieję, że przydadzą się Pani moje przepisy :)

      Usuń