Organizujecie imprezę, roboty z jej przygotowaniem mnóstwo, a Wy totalnie nie macie pomysłu na przystawkę dla gości? Doskonale Was rozumiem, sama niejednokrotnie znalazłam się w takiej sytuacji. Internet pozornie przepełniony jest setką przepisów, jednak w praktyce, często okazują się one przekombinowane albo zbyt czasochłonne. Krótko mówiąc- ciężko trafić na coś sensownego. Dlatego postanowiłam podzielić się z Wami przystawką, która jeszcze nigdy mnie nie zawiodła, a ponadto, ,,robi się sama"- daję słowo. Przygotowanie jest banalnie proste oraz nie wymaga specjalnych zdolności kulinarnych. Wystarczy dosłownie parę składników i voilà, mamy gotową przekąskę. Powiedzcie, kto nie skusiłby się na takiego ziemniaczka?
Składniki:
- 7-8 mniejszych ziemniaków (jeśli mamy bardzo małe-można więcej)
- pasta pomidorowo-paprykowa BeVege
- odrobina oliwy z oliwek
- kilka zielonych oliwek
Przygotowanie:
- Ziemniaki dokładnie umyj, posmaruj z każdej strony oliwą, zawiń w folię aluminiową, a następnie włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około godzinę.
- Gdy ziemniaki się już upieką, odwiń je z foli aluminiowej, przekrój na pół i wydrąż środek (jednak nie całkowicie, zostaw trochę ,,ziemniaczanej warstwy").
- Ziemniaki nafaszeruj pastą BeVege, a na wierchu połóż przekrojoną na pół oliwkę.
- I już, gotowe! Podawaj na zimno lub ciepło, wybór należy do Ciebie :)

Fajnie prezentują się te łódeczki i fajny pomysł na przekąskę :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
UsuńJezu, przecież to super proste, w sam raz dla mnie. Też denerwują mnie te cudaczne, skomplikowane przepisy z takimi składnikami,że nawet nie wiem co znaczą. preferuję kuchnię prostą, zdrową i smaczną.:)
OdpowiedzUsuńPozdrowionka
Muszę się zgodzić, proste rozwiązania często okazują się najlepszymi :)
UsuńPozdrawiam
zdecydowanie z tym szukaniem przekąsek jest mega cięzko!
OdpowiedzUsuńta propozycja wydaje się mega łatwa i mega pyszna! <3 z chęcią wypróbuję przy najbliższej okazji!
pozdrawiam i zycze udanego weekendu!
Gorąco polecam i również pozdrawiam! :))
OdpowiedzUsuńNie przepadam za ziemniakami, ale w takiej formie kuszą! :)
OdpowiedzUsuńCieszę się, że cię zachęciły :)
Usuńto coś dla mnie! chętnie wypróbuję:)
OdpowiedzUsuńSandicious
Koniecznie! :)
UsuńAch, takie łodeczki to ja lubię.
OdpowiedzUsuńŚwietne! Bardzo mi się podobają
Doskonale się prezentują. Bardzo apetycznie.
Pozdrowionka weekendowe :)
Bardzo dziękuję <3
UsuńRównież pozdrawiam, weekendy mijają zdecydowanie za szybko
Pysznie, zdrowo i pożywnie :) Palce lizać :) Świetna przekąska :)
OdpowiedzUsuńTo prawda prosta, ale smakuje wszystkim :)
UsuńŚwietny pomysł na ziemniaki i na wykorzystanie pasty, która wygląda bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńCałe danie na pewno zaciekawi wiele osób :)
Jestem tego pewna :))
UsuńPysznie wyglądają :) Na pewno smakują świetnie :)
OdpowiedzUsuńPotwierdzam, są pyszne :)
Usuńaż zrobiłam się głodna :)
OdpowiedzUsuńHahaha :D
UsuńTa pasta jest wspaniała!
OdpowiedzUsuńBardzo polecam :)
UsuńŚwietnie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńZapraszam na nowy post :)
http://www.stylishmegg.pl/2017/10/sweterek-z-haftami.html
Dziękuję :)
UsuńChętnie poczęstowałabym się takim ziemniaczkiem :)
OdpowiedzUsuńBardzo proszę, smacznego :D
UsuńProsty przepis na fajna przekąskę i tak lubię:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :))
UsuńZostawiłybyśmy tylko oliwki, bo ich nie lubimy ale resztę zjadłybyśmy ze smakiem :D
OdpowiedzUsuńJestem pewna, że bardzo by Wam smakowało, nawet bez oliwek :))
Usuństaram sie nie stosować oliwek gdyż jak dla mnie zawsze są najbardziej intensywne i czuje tylko ich smak :)
OdpowiedzUsuńBuziaki:*
WWW.KARYN.PL
Wiele osób nie przepada za oliwkami, ja akurat lubię ich wyrazisty smak, ale w końcu ile ludzi tyle rożnych smaków :)
Usuńrobiłam kiedyś coś podobnego, ale faszerowałam serem i wędliną :)
OdpowiedzUsuńRacja, ziemniaczki można faszerować na różne sposoby, polecam wypróbować także z pastą, wychodzą obłędne :)
UsuńWypróbuję ��
UsuńSuper pomysł! Bardzo mi się podoba :)
OdpowiedzUsuńKażdy pozytywny komentarz jest dla mnie ogromną motywacją, dziękuję <3
Usuńbardzo ciekawy przepis:)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
UsuńDziękuję :D
OdpowiedzUsuńNiestety nie mogę jeść papryki. :c Szkoda, bo uwielbiam ziemniaki.
OdpowiedzUsuńOch jaka szkoda :( zauważyłam, że jesteś uczulania na sporo rzeczy :((
UsuńO matko, ale mam ochotę na takie połączenie!
OdpowiedzUsuńAż ślinka cieknie :))
UsuńGenialny post, wszystko bardzo dopracowane :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie, może wspólna obserwacja?
Przy okazji, mogłabym prosić o kliknięcie w link w tym poście? Byłabym bardzo wdzięczna :)
http://veronicalucy.blogspot.com/2017/10/olive-dress.html
Bardzo dziękuję :) Twój post jest również ciekawy
UsuńPięknie się prezentują :)
OdpowiedzUsuńSmakują też nieziemsko :)
UsuńCiekawy przepis chętnie sprubuje. Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zachęcam! :))
Usuńale narobiłaś mi ochotę na takie ziemniaczki
OdpowiedzUsuńNic tylko takie przygotować :)
UsuńWyglądają przepysznie! Na pewno skorzystam z przepisu ;)
OdpowiedzUsuń