Chyba ciężko znaleźć osobę, która nie lubi puddingów, zwłaszcza tych, które są zrobione ze świeżych, sezonowych owoców. Dzisiaj przedstawiam prawdziwą eksplozję smaków, czyli borówkowo-orzechowy pudding z mlekiem kokosowym, który świetnie sprawdzi się nie tylko jako słodki deser, ale także jako zdrowe, lekkie śniadanie. Przygotowałam go z użyciem obłędnego
masła mix trzy orzechy i chipsów kokosowych, które otrzymałam w wyniku współpracy z
alfa-koszykiem. Więcej o tym sklepie możecie przeczytać
w moim poprzednim poście. Tymczasem serdecznie zapraszam do wypróbowania przepisu, daję głowę, że nie pożałujecie! :)
Składniki (porcja dla jednej osoby):
- 2 szklanki świeżych borówek amerykańskich
- 1/2 szklanki mleka kokosowego
- 2 pełne łyżki masła mix trzy orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy nerkowca)
- odrobina cynamonu
Dodatkowo:
- chipsy kokosowe (do przyozdobienia)
Przygotowanie:
- Zblenduj wszystkie składniki.
- Przelej całość do szklanki/naczynia.
- Odstaw na 15-30 minut.
- Po zgęstnieniu, pudding posyp płatkami kokosowymi.
- Smacznego!
Dzień dobry. Wpis dodał się podwójnie do akcji "Dzień polskiej żywności", a po usunięciu jednego zniknęły oba. Bardzo proszę dodać go jeszcze raz. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
OdpowiedzUsuńDodałam już ponownie :)
UsuńNa pewno smaczny :)
OdpowiedzUsuńO tak! Dawno nie jadłam lepszego :)
UsuńWyglada bardzo smacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńBardzo dziękuję :)
UsuńFajny, pewno jest bardzo sycący!
OdpowiedzUsuńTo prawda, jest sycący, spokojnie może sprawdzić się jako śniadanie :)
UsuńChętnie bym się skusiła na taki pyszny i zdrowy deser :)
OdpowiedzUsuńZachęcam do wypróbowania, przygotowanie jest wręcz banalne :)
UsuńJaki kuszący :) Chętnie bym skosztowała :)
OdpowiedzUsuńNic prostszego, deser robi się w mgnieniu oka :)
Usuńmniam mniam
OdpowiedzUsuńCo za połączenie! chyba spróbuję z czystej ciekawości smaku...
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie!
Jestem pewna, że będzie Pani smakować :)
UsuńRównież pozdrawiam!
Ciekawy pomysł na pudding. Musi być przepyszny skoro zawiera masło orzechowe.
OdpowiedzUsuńZawsze mnie zachwyca kreatywność fanów kuchni roślinnej.
Masło orzechowe (zwłaszcza mix 3 orzechy) + borówki to zabójcze połączenie :)
UsuńPrzepyszny i pożywny pudding :)) Niebo dla podniebienia :))
OdpowiedzUsuńZgadzam się w 100% :))
UsuńOoo - wiele słyszałam o puddingach z borówkami. Super!
OdpowiedzUsuńTo chyba coś dla mnie. Ciekawi mnie czy warto spróbować. Na pewno!
Przepiękny i apetyczny. Bardzo mi się podoba.
Pozdrowionka cieplutkie :)
Jestem pewna, że warto!
UsuńRównież gorąco pozdrawiam :))
Borówki i kokos.
OdpowiedzUsuńPołaczenie idealne!
:)
Jest mi bardzo miło, że bierzesz udział w akcji 'Dla dzieci' na Mikserze.
Kasia
www.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Mi tez niezmiernie miło, że mój kolejny przepis został zaakceptowany do udziału w akcji :)
UsuńWygląda przepysznie :)
OdpowiedzUsuńA smakuje nawet lepiej! :)
UsuńZ borówkami to na pewno każdy lubi ! Wygląda cudnie :)
OdpowiedzUsuńBardzo mi miło :)
Usuńborówki kocham pod każdą postacią;)
OdpowiedzUsuńJa tak samo :)
UsuńWygląda cudnie i odżywczo, ale ja te borówki wolałabym zjeść oddzielnie :D
OdpowiedzUsuńDziękuję, ja też uwielbiam "surowe" borówki, takie prosto z krzaczka, dlatego zazwyczaj od razu lądują w moim brzuchu, ale ten pudding wyszedł naprawdę pyszny, więc nie żałuję zużytych na niego borówek :D
UsuńUwielbiamy jak cynamon fajnie podkreśla słodycz :)
OdpowiedzUsuńCynamon rządzi, bez dwóch zdań :)
Usuń